Artisjokken Violet de Provence
Artikel omschrijving
Product info
Artisjokken op een warme plaats telen. Zorg bij het zaaien voor een minimum grondtemperatuur van 16 graden. Wanneer de artisjok vroeg in het voorjaar onder glas gezaaid wordt, heeft u in het najaar vruchtknoppen, bent u wat later of heeft u in de volle grond gezaaid, dan eet u ze in het volgend voorjaar.
Artisjok Violet de Provence komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Dit oude, populaire betrouwbare ras produceert dikke, brede bloemknoppen met paars - groen blad met bordeauxrode tot donker paarse schubben. Als groente eet men de vlezige kroonbladeren en de bodem van de bloemknop nadat het hooi hierin is verwijderd. Kook de bodem en de bloemschubben met wat water en citroensap. Dit is ook een decoratieve tuinplant met paars-groen blad. Bescherm de plant goed in de winter tegen vorst en koude, dan overleeft hij de winter wel. Hoogte: 100 - 150 cm.
Inhoud: ca 1,5 gram