Bruinkokend en blankkokend

De tuinboon is een sterk gewas waarmee vaak verloren hoekjes worden gevuld. Dit gewas kan op alle grondsoorten worden geteeld. De planten houden van een diep doorwortelbare grond waarin niet te snel vochtgebrek optreedt. Bij tuinbonen kan men de rassen naar de kleur van de bonen na koken in 2 groepen onderbrengen te weten bruinkokend en blankkokend. Bruinkokende rassen bezitten de typische pittige tuinbonensmaak en worden het meest voor vers gebruik geteeld. Blankkokende rassen worden vooral gebruikt bij de verwerking van tuinbonen in glas. Deze blijven mooier van uiterlijk dan de bruinkokende. 

Tuinbonen

Toont 7 artikelen van de 7
Tuinbonen De Monica 100 gr
Tuinbonen De Monica 100 gr
Vervanger voor Suprifin. De Monica is een bruinkokend...
€ 1,45
In winkelwagen
Tuinbonen De Monica 250 gr
Tuinbonen De Monica 250 gr
Vervanger voor Suprifin. De Monica is een bruinkokend...
€ 2,45
In winkelwagen
Tuinbonen Driemaal wit 100 gr
Tuinbonen Driemaal wit 100 gr
Blankkokend, witte bloei en een witte kiem. Zaaitijd e...
€ 1,20
In winkelwagen
Tuinbonen Driemaal wit 250 gr
Tuinbonen Driemaal wit 250 gr
Blankkokend, witte bloei en een witte kiem. Zaaitijd e...
€ 2,00
In winkelwagen
Tuinbonen Leidse Hangers 100 gr
Tuinbonen Leidse Hangers 100 gr
Bruinkokend, met zwarte kiem. Zaaitijd eind februari t...
€ 1,45
In winkelwagen
Tuinbonen Witkiem 100 gr
Tuinbonen Witkiem 100 gr
Bruinkokend, vroege brede tuinboon. Zaaitijd eind febr...
€ 1,20
In winkelwagen
Tuinbonen Witkiem 250 gr
Tuinbonen Witkiem 250 gr
Bruinkokend, vroege brede tuinboon. Zaaitijd eind febr...
€ 2,00
In winkelwagen
Toont 7 artikelen van de 7 - Bekijk alle producten